Sauna Finlandia

Sauna
Finlandia

sauna finlandia
Ven-Zelderheide

Openingstijden

Sauna Finlandia is geopend op Vrijdag en Zaterdag van 12.00 uur tot 23.00 uur en op Zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur.

1.  Zoek de rust op van een kleine sauna, nu het nog kan!!!!!!.
            Want we blijven open tot  en met zondag  21 juni 2020,
                          Dus nog een jaar te gaan, dan stopt Sauna Finlandia.      

2.  Pinksterzondag gesloten,
         Zomervakantie van vrijdag 12 juli t/m zondag 18 augustus 2019 GESLOTEN.

3.  Donderdag 19 september 2019 middag/avond speciale sauna voor vrouwen met borstkanker.

4.  Vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni groots Mid Summer feest, o.a. gratis Finse BBQ.

Grondsauna weer inbedrijf.

De grondsauna is hersteld en is in gebruik.

Sauna voor vrouwen met borstkanker

Donderdag 19 september 2019 vanaf 16.00.

Daarna weer in december  2019

 

Sauna.

1. Sauna is zonder badkleding, we hebben geen badkleding dagen.
2. Het huren van badjassen en badhanddoeken is mogelijk.
3. Kinderen zijn welkom, regel een kind per volwassene.

Finlandia

Rust en ruimte ...

Contact
Home

Sauna
Finlandia

De aktie aanbieding van Sauna Finlandia.

Sauna aktie

Met een print van deze pagina sauna dagprijs geen 19,75 maar 15,75.

Rust en ruimte ...

Contact
Home

Sauna
Finlandia

Binnenbad

Zwembad

Er is een verwarmd overdekt binnen zwembad van 23 °C met een afmeting van 12 x 5 meter. 's Zomers kunnen twee van de zijwanden geopend worden.

Kabouterbad

Het kabouterbad in de tuin is een grote  kuip met warm water van 40 °C. Deze kuip is voorzien van bankjes, die plaats bieden aan 4- tot 5 personen. Er zitten geen luchtbubbels of waterjets in deze kuip. Men zit in warm water en geniet van de natuur, zo komt men tot rust en men vergeet alle stress.

Bar restaurant

Restaurant

In ons sfeervolle restaurant serveren wij zowel een kleine als een grote kaart.

Kleine kaart:
Broodje gezond, tosti’s , tonijnsalade, stokbrood met kruidenboter en een ruime keuze aan soepen.

Grote kaart:
Friet, saté, pizza, kip, cordon blue en varkenshaas.

Enkele malen per jaar bieden wij authentieke Finse gerechten ( zie nieuwsbrief ) en zelfgemaakte lokale producten aan.

Gezellige bar

Naast koffie, thee, fris, bier en wijn zijn er regelmatig speciaal-bieren van de tap.

Specials

Tijdens de Finse midzomerfeesten bij Sauna Finlandia worden er speciale barbecues georganiseerd. Lees meer hierover op de facebookpagina van Sauna Finlandia.

Zonneweide

Bospark

Op het terrein van Sauna Finlandia is een bospark met een grote vijver aangelegd van maar liefst 60 are oftewel meer dan een halve hectare! Er is een grote zonneweide met ligstoelen en hangmatten.

Hooimijt

Achter in de tuin vind u een authentieke hooimijt. Een heerlijk plekje om uw rust te vinden.

Solarium

Er is een professionele zonnebank beschikbaar.
 

Sauna

5 Sauna's - Stoomkabine

Sauna
Finlandia heeft 5 verschillende sauna's
en een stoomkabine.

Buiten sauna.

Deze hout gestookte sauna heeft een relatieve vochtigheid van 15 % en een temperatuur tussen de 90 - en 100 °C. Regelmatig vind er een opgieten ( Aufguss) plaats. De warmte zorgt voor een intensere ervaring.

Bio-licht sauna.

Door de lagere temp. van 70 °C kan men in deze sauna zo'n 30 min. door brengen. Dit is ook de tijd van de complete cyclus van de verschillende kleuren van het licht, rood, blauw, geel en groen.

Kruiden sauna.

Deze sauna met kruiden essence heeft een maximale temperatuur van 65 graden en een relatieve vochtigheid van 35%.

Turkse stoomkabine.

In deze kabine waar men zit in stoom is de temperatuur ongeveer 45 °C. De stoom wordt vermengd met verkwikkende eucalyptus.

Infra-rood kabine.

De warmte wordt d.m.v. keramische elementen uitgestraald. Deze onschuldige stralen dringen direct dieper het lichaam in. Zodoende wordt er een intensieve opwarming verkregen zonder dat de omgevingstemperatuur hoog is.

Rust en ruimte ...

Contact
Home

Sauna
Finlandia

Twee tot drie uur van uw tijd, een paar badlakens, een badjas en badslippers zijn voldoende om in Sauna Finlandia helemaal tot rust te komen en te ontspannen. Ons vaste team personeelsleden doet er tijdens uw verblijf alles aan om u te verwennen. Genieten staat voorop!

Openingstijden

Maandag  t/m Donderdag GESLOTEN

Vrijdag12.00 - 23.00 u.

Zaterdag12.00 - 23.00 u.

Zondag12.00 - 21.00 u.

Alle dagen gemengd.

In 2019 zijn we  gesloten op:    

               Zomervakantie maandag 8 juli t/m donderdag 22 augustus

       

              

Rust en ruimte ...

Contact
Home

Sauna
Finlandia

De toegangsprijzen van Sauna Finlandia.

Sauna:

Dagkaart € 19,75

Avondkaart

vanaf 19.30 uur    € 16,50

10 Badenkaart *€ 149,50

50 Badenkaart *€ 730,-

Solarium:

Per keer € 7,-

* Badenkaart maximaal 1 jaar geldig

Rust en ruimte ...

Contact
Home

Sauna
Finlandia

Sauna Finlandia vindt men in Ven-Zelderheide, gemeente Gennep, op z'n 25 km ten zuiden van Nijmegen en 15 km verwijderd van de plaatsen Boxmeer, Cuijk en Kleef (D ).

Hoe is Sauna Finlandia te bereiken.

Vanuit Nijmegen:

Sauna Finlandia is het eenvoudigst te bereiken door via Ottersum (de N291) naar Ven-Zelderheide te rijden, dit is in de richting van de oude grensovergang Kleef. In de bebouwde kom van Ven-Zelderheide slaat u bij het bord "Sauna finlandia" aan de rechterzijde linksaf. Na ongeveer 750 meter, ziet u aan uw linkerzijde op de Vensestraat 45 onze sauna.

Ruime parkeergelegenheid

Sauna Finlandia beschikt over een eigen parkeerterrein met 50 parkeerplaatsen.

Routekaart


Grotere kaart weergeven

Rust en ruimte ...

Contact
Home

Sauna
Finlandia

Het begin van Sauna Finlandia is eigenlijk terug te voeren naar de zomer van 1972. Dat was de tijd dat ik, Hans Pijpers,  voor het eerst kennis maakte met de sauna.

Dit was in Finland tijdens mijn stage. Naast de werkzaamheden in de zuivelfabriek als aankomend levensmiddelentechnoloog, was er voldoende tijd over om van tijd tot tijd een saunaatje te pikken. Dit zowel in de steden Helsinki en Turku of tijdens de weekenden ergens tussen de talrijke meren, die Finland rijk is. 

Vooral deze zeer landelijke gelegen sauna's aan het water,  meestal van particulieren, waren de rustige, maar ook de sfeervolle en gezellige plekken om de tijd lekker genietend door te brengen. 

Toen al was het idee geboren dat, als er in de toekomst, eventueel voldoende plaats zou zijn in huis, er een sauna en buitenruimte zou komen voor de rust en ontspanning. 

Dit was in 1972. Na het afstuderen ging ik eerst zuiveltechnoloog voor één jaar naar Nigeria, vervolgens samen met Ada Harmsen voor bijna 4 jaar naar Mozambique en daarna nog 2 jaar naar Peru. Toch zijn we in 1984 weer neergestreken in Nederland en wel in Ven-Zelderheide (gemeente Gennep, 25 km ten zuiden van Nijmegen). Voor ons ook weer een nieuwe omgeving. Met voldoende ruimte en zelfs een stuk grond om wat beesten te houden. Op zoek naar een tractortje in het regionale dagblad, viel het oog op een kleine advertentie; "Saunakabine te koop 2.50 bij 2.00 mtr".  Sinds Finland was ik maar één keer in de Sauna geweest, maar de liefde voor de sauna was  er meteen weer, mede ingegeven door het feit dat we er ook voldoende plaats voor hadden.

De cabine is aangeschaft en al vrij snel is er een klein bedrijfje uitgegroeid. Dit was in 1987. Twee jaar later begonnen wij met de eerste uitbreiding en wel met een tweede sauna (kruiden) en een stoomcabine.
Na de nodige ambtelijke hordes te hebben moeten nemen kon in 1991 begonnen worden met de eerste echte verbouwing. Er is een stuk aangebouwd met een nieuwe entree, rustruimte, kleedruimte en een gedeelte voor zonnebanken en pedicure/sportmassage. Verder het buitenzwembad van 13 bij 5 meter.
De hobby was bedrijf geworden. Vanwege het feit dat we veel werkzaamheden zelf uitvoeren, het blijft toch een hobby, zijn er tot 1998 verschillende vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd. Zo werden de voetenbaden veranderd. Whirlpool geïnstalleerd en de  buitensauna met houtkachel in 1995 in gebruikgenomen. Het kabouterbad, de grote houten ton met warm water van 40 graden,  kwam in 1996 en de tuin werd aangepast. Verder werden er zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening en voor het zwembad geïnstalleerd. En in 1998 een warmtepomp om het zwembad in de wintermaanden te verwarmen met warmte van het grondwater.
In 1999 is de grote stap genomen met het laten bouwen van een kompleet stuk nieuwbouw van 1500 kubiek meter. Hierin is de nieuwe rustruimte, restaurant, keuken, grote Finse sauna (5 bij 4 meter) rustige rustruimte en bio-sauna ondergebracht.

Tot zover hoe Sauna Finlandia is begonnen en gegroeid.
Verder verbeteren en geleidelijk doorgroeien zullen we zeker doen, want we doen het met veel plezier en we hebben er gewoon lol in.

Rust en ruimte ...

Contact
Home

Sauna
Finlandia

Sauna Finlandia

Vensestraat 45
6599 AN Ven-Zelderheide
Tel: 0485 - 54 18 08

E-mail:

E-mail


Sauna Finlandia verwelkomt u van harte, uw gastheer, Hans Pijpers.

Rust en ruimte ...